Jätteiden kuljetus (kerättävät jätteet)

Sekajäte on yleisin jätelaji,  joka toimitetaan MKO Ympäristöpalvelut Oy:lle jas sieltä jätteenpolttolaitokselle energiahyötykäyttöön.  Jätettä kerätään pakkaavalla autolla pienastioista tai kuljetetaan lavoilla ja puristimilla.

Biojätettä  Biojäte viedään Mustankorkea Oy:lle. Bioastian tyhjennys kesäaikaan on 1-2 viikkoa, talvella voi olla myös 4 viikkoa.  Bioastian yhteydessä on vaihtoehtona säkillinen tyhjennys, jolloin astiaan laitetaan iso biohajoavasäkki.  Yleisin keräysväline on pienastia, mutta käytössä on myös kontteja.

Keräyspaperi on sitä mitä postilaatikosta tulee kotiin. Paperi toimitetaan Encore Ympäristöpalvelut Oy:lle  eteenpäin vietäväksi uusiokäyttöön. Paperia kerätään pienastioissa ja pikakonteissa.

Pahvi ja kartonki voidaan kerätä samaan astiaan litistettynä. Pahvi ja kartonki viedään Lassila & Tikanojalle edelleen uusiokäyttöön.  Pienastioiden lisäksi käytössä on rullakkoja ja puristimia.

Pienmetallia  on kooltaan pientä, että se mahtuu keräysastiaan ja myös saadaan kipattua auton kyytiin.  Metalli toimitetaan Stena Recycling Oy:lle kierrätykseen.

Lasi, viedään Lassila & Tikanojalle edelleen käytettäväksi.

Energia: Energiajätettä kerätään pienastioista ja kuljetetaan myös lavoilla ja puristimissa. Polttojäte viedään Lassila & Tikanojalle, jossa se edelleen lajitellaan ja toimitetaan eteenpäin polttoenergiakäyttöön.

Muut: Kuljetamme myös tilauksesta asiakkaan puolesta tuhottavaa paperijätettä (ARSILPPU OY) sekä vaarallista jätettä, käytettyä kasviöljyä yms.

 

Vaihtoehdot keräilyssä

Kimppa-astia on kahden tai useamman kohteen yhteinen keräysastia.

Kompostointi eli biojätteen kompostointi on ns. ympäristöteko, josta on myös konkreettista hyötyä. Kompostoinnin tuloksena syntyy multaa, jota voi käyttää puutarhassaan. Samalla säästyy myös rahaa, koska et tarvitse maksullista biokeräilyä. Voit kompostoida ympäri vuoden tai vain kesäajan, ja liittyä talvikaudelle biokeräilyyn. Kompostoinnista täytyy tehdä kirjallinen ilmoitus Jätelautakunnalle.

Loka-autopalvelut

Tyhjennämme loka-, sako-, rasva-, hiekka-, öljynerotus- sekä pullokaivot ja puulaamme sadevesiviemärit.

Lokatilaukset yritetään suorittaa toivotun aikataulun mukaisesti, varsinkin silloin jos tilaus tehdään ajoissa. Ilman eri mainintaa toimitusaika on viikon sisällä tilauksesta. Samalle päivälle toivottuihin tilauksiin tulee pikalähtölisä, joka tällä hetkellä on 35 euroa.

Veloitus tapahtuu tyhjennetyn kuutiomäärän ja ajettujen kilometrien mukaan. Lähiaulueella meillä on ns. vyöhykemaksu, pidemmistä reissuista veloitamme todellisten kilometrien mukaan. Pääasiallisin lietteen jättöpaikka on LaukaanVesihuolto Oy:n Harhalan pumppaamo, jonka tämänhetkinen lietehinta on 6,20 €/m3.

VAKIOLISTA
Lokakaivojen tyhjennykset voidaan laittaa vakiolistalle, jollon me huolehdimme säännöllisin väliajoin kaivon tyhjennyksestä ilman erillistä tilausta. Vakiolistalla olevat asiakkaat saavat ns. vakiotilausalennuksen.

KIMPPATILAUS
Saman tien varrella asuvien (tai lähialueella) yhteistilaus pienentää kuljetuskustannuksia, jolloin ns. kimppatilauksesta hyvitetään myös asiakkaita.

Loka-auto tilataan toimiston numerosta. Tilauksen voit laittaa myös sähköpostilla tai WhatsAppin kautta toimistolle.

Työajan ulkopuolella hälytykset numerosta 044 5055 688. HUOM! Näistä lähdöistä perimme 35 euron hälytyslisän, todelliset matkakulut sekä muut mahdolliset lisät.

Siirtolavat (vaihtolavat ja kuljetukset)

Toimitamme siirtolavoja (16 m3)
– rakentajille ja remontoijille (rakennusjäte, purkujäte, betoni, tiili, puujäte
– pihasiivoukseen (puutarhajäte, puut, risut, haravointijäte)
– kuljetuksiin jne.


Maksu koostuu kuljetuspalkkiosta sekä käsittelymaksusta.
Käsittelymaksu veloitetaan kaatopaikan veloituksen mukaisesti, jätelajin sekä lastin painon mukaan.

HUOM HUOM!
Jätelajien hinnat ja tarkemmat selvitykset eri jätelaijeista voi tarkistaa Mustankorkean jäteaseman hinnastosta

Keräysastiat suoraan pihaasi toimitettuna

Keräysastiat
Keräilyastioiden ohjeelliset värit eri jätelajeille ovat seuraavat:
punainen = ongelmajäte
ruskea = biojäte
– harmaa = kuivajäte, sekajäte
– vihreä = keräyspaperi, -pahvi
– sininen = lasi
musta = metalli
– keltainen = keräyskartonki
– oranssi = energiajäte

140,  240 , 360 tai 600 litraa

140 tai 240 litraa

240 tai 600 litraa

600 litraa

240 litraa

Jäteastioiden pesupalvelut

Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastioiden pesu on kiinteistön huolehdittava.

Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä jäteastiat pestään automaattisesti.

Muille pesut vain tilauksesta. Pesut suoritetaan keväisin kelien lämmitessä ja syksyllä ennen pakkasia. Pesuja saa myös muulloin tarpeiden mukaan.

Jäteastiat pestään kuumalla vedellä niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.
Pesemme myös jätepuristimia ja jätekoppeja ja syksyisin pesemme myös veneenpohjia.


Monipuoliset vuokrauspalvelut

Toimitamme tilaisuuteen sopivat jäteastiat, bajamajat, pisuaarit ja inva-WC:t. Pidemmän tapahtuman aikana myös välityhjennykset hoituvat kauttamme. Tapahtuman jälkeen noudamme astiat jätteineen pois.

Olipa kyseessä ulkoilmakonsetit, perhejuhlat tai urheilukilpailut, kauttamme saa jäteastiat ja wc-käymälät perille tuotuna.

Meillä on vuokrattavana myös lämmitettävä wc-kontti, mikä voidaan liittää viemäriinverkkoon. Myös inva-varustuksella.

WC -kontti

Pidetään Suomi siistinä
Laukaan Puhtaanapito Oy